Nyheter

Analys på trådfräsning av NC-fräsmaskin
Släpp tid: 2021-10-22 15:49:07  träffar: 3

Innan uppkomsten avnumerisk styrning av verktygsmaskiner, tråd bearbetning huvudsakligen beror på gemensamma verktygsmaskin, men med användning av gemensamma maskinverktyg till process gängan har låg effektivitet och låg precision, och bearbetningskvaliteten inte kan uppfylla kundens krav. Användningen av NC-fräsning gängbearbetning, inte bara förbättra effektiviteten förädling, bearbetningnoggrannhet och bearbetning kvalitet, men också kan exakt styra gängstorlek, ökar livslängden på tråden.

1. Typer av trådprocessteknik i NC Machining Center

1.1 gängfräsningsmetod

Det finns många bearbetningsmetoder av skruvgänga. NC-bearbetning Center kan använda metoden för direkt fräsning att bearbeta skruvgängan. Denna metod för bearbetning av skruvgänga är relativt enkel och kan bearbeta skruvgängan med större komplexitet, därför är denna typ av tråd behandlingsmetod i stor utsträckning, och dess bearbetningsfördelar är också mycket tydligt. Fräsning gängbearbetning har samma egenskaper som hög precision och hög effektivitet. Gängfräsningsmetod kan använda samma fräs för att bearbeta vänster-handed och höger-handed gängor, som är bekvämt och effektivt.

1.2 tap processen

I Förutom malningsmetod, tappbearbetningsmetod är också allmänt används förnärvarande. Denna bearbetningsmetod används vanligen i gäng bearbetning med mindre diameter på grund av mindre bearbetningsinsats. Denna typ av kran används ofta i gäng bearbetning, men för att säkerställa precisionen i denna behandlingsmetod, är detnödvändigt att matcha borr diameter enligt borrhålet. För att minska mängden arbete i slutet av-stage tråd bearbetning, bör storleken på gängbottenhålet säkerställas, inte bara storleken på gäng behandling kan säkerställas, utan också slitaget på kranen kan reduceras i viss utsträckning.

2. Viktigaste punkterna i Gänga Processing Technology of NC Machining Center

I processen för trådbearbetning, är den viktigaste och vanligaste metoden för gängbearbetning NC fräsning. För att förbättra bearbetningsnoggrannhet och kvalitet tråd, är detnödvändigt att förstå arbetsflödet skärverktyget i gängfräsning, för att säkerställa tillförlitligheten och genomförbarheten av programmeringssystemet och att uppmärksamma till sekvensen för att använda skär verktyg, undvika onödig precision fel och avvikelser i trådbearbetning. Den viktigaste delen av gäng behandlingen är behandlingen av den första tråden. I processen för bearbetning av den första tråden, är detnödvändigt att styra spiralen för att säkerställa att den bearbetade tråden och stigning uppfyller kraven i bearbetning precision. Efter den första tråden bearbetas, bör det mätas i tid. Om det finnsnågon bearbetning fel, bör justeras omedelbart. I denna process, är tråden och stigningen vanligtvis detekteras genom metoden av omvänd indragnings cutter och stållinjal inspektion. Mängden back verktyg är också en viktig halt i gängbearbetning. Bearbetnings personalen kan få riktiga-time data genomnoggrann mätning av beck och justera den för att uppfylla kravet på bearbetning precision.

Compared med andra bearbetningsmetoder, kraft tråden malningsmetoden är mindre, så fenomenet skära av sällan inträffat. Även om verktyget är skadat på grund av felaktigt handhavande, är det lätt att lösa och handtag. I processen för kranen bearbetning, på grund av den kontinuerliga bearbetning och stor kraft, är det svårt att ladda ur skär skräp, vilket leder till allvarlig förslitning av kranen

.3. Tillämpningar av gängfräsning

(1) för tråden med lägre hårdhet, större produktionsparti och mindre gängdiameter, är kranen behandlingsmetod vanligen används för att bearbeta tråden, den främsta orsaken är att bearbetningsmetod kan spara bearbetning kostnader och minska kostnaderna för företaget. För tråden med större längd, är kranen bearbetning metoden vanligtvis antagits, eftersom det är svårt att realisera bearbetning av längre tråd i fräsning, medan fräs metod är lämplig för tråden med större diameter och kortare längd.

(2) vid användning av TAP förfarande för bearbetning av tråden, hela tråden kommer att vara i kontakt med kranen på grund av den kraft som appliceras everywhere ;, så den höga-power utrustning behövs vanligen vid användning av trycka på för att behandla tråden, och den kraft som appliceras i malningsprocessen av gängan är liten, därför användningen av vanliga verktygsmaskiner kan avslutas bearbetningen.

(3) för tunna-walled delar, delar med större dimensioner eller gängade delar med mer komplexa hål, är gängfräsning används i allmänhet eftersom de krafter och deformation är mindre, och kan vara sånära som möjligt till botten av gängan. Botten av könen-shaped tråden i allmänhet inte används fräsbearbetningsmetoder, eftersom denna metod för behandling är inte bekvämt för fräsning gängbotten.

(4) gängdelar allmänna material kan maskinbearbetas genom kran eller fräsning, men gängdelar speciella material är vanligtvis bearbetas genom fräsning, är det främsta skälet att den hårda legering av gängfräsningsverktyg material har hög hårdhet, vilket kan undvika skador på verktyget i processen för bearbetning, och verktyget har mindre kontakt med tråden, så det är inte lätt att skada gängan, kan gängfräsen inte kontakt med chipet av arbetsstycket och orsakar fenomenet av viskositet, som kan garantera tråden precision i processen för bearbetning.
Tidigare: Tillämpning av femaxliga fräsni...

Nästa: Siemens hjälper till att realise...