Nyheter

Tillämpning av femaxliga fräsningsstrategi för armbågsrör
Släpp tid: 2021-10-22 15:42:27  träffar: 3

Elbow är en slags speciell del är armbåge bearbetning uppdelad i grovbearbetning och finbearbetning, ofta i allmänhet färdigbearbetning använder Lollipop Cutter förnärvarande mainstream programmering programvara på marknaden har sällan denna modul armbåge programmering, i allmänhet beror om behandling erfarenhet av programmerare att split bearbetning, låg verkningsgrad och fel-prone. Programmeringsprogrammet Cimatron E 13,0, som används av vårt företag, har lagt till enny fem-axis bock programmering modul, som kan användas för att snabbt programmera bockningsprocessen. Det är bekvämt att använda och mycket effektivt, en kort introduktion till programmeringsmodulen.

part analys


strukturen hos knäröret behandlas av vårt företag är visat i fig. 1. materialet är rostfritt stål och ämnet behandlas av bar. Vinkeln hos arbetsstycket är uppdelad i 90 ° och 135 °, dimensionen hos den raka delen vid båda ändar av konturen är skyldig att garanteras, en smidig övergång av den inre håligheten över linjen krävs, den skarpa kanten, det hög punkt, kan konturen av armbågen och den raka delen vara helt garanteras genom användning av fem-axis fräsning, ärnyckeln hur man ska uppnå en smidig övergång av de lumen, inga kniv märken.

2. Den ursprungliga processen

initiala bearbetningsmetod är: konturen två ändar rak del femaxel lokaliseringsbearbetning, den mellanliggande krökta ytan sfäriska huvudet cutter bearbetning, börjar bearbetning från hålet munnen i två gånger alla inre håligheter, de inre hålighetsytan klyftor flera krökta ytor, kan använda tre-axis maskinbearbetning så långt som möjligt med användning av tre-axis fräsytan bearbetning, skärnings R användning fem-axis antenn fräsning, klubba fräsbearbetning. Efter maskinbearbetning av formen och inre håligheten, kommer bitarna Drop av. Nästa steg är att lokalisera ändytan vrider huvudet för att fixera den raka linjen sidan, och kvarnen den återstående ytan av formen, såsom visas i figur 2.

Problems med det ursprungliga tillvägagångssättet:

(1) programmering svårighet, programverifiering problem. Kommer att delas upp i flera sektioner av hålighetsytan, finns det tre-axis fräsning, det finns fem-axis fräsning, bearbetning kvalitet och effektivitet beror på programmeringskunskaper. Vericut programvara används för att simulera programmet, men det kan bara upptäcka allvarlig kollision och över-cutting och detaljer som verktygsmärke och skarp kant efter bearbetning inte kan kontrolleras, och på grund av felet av verktygsmaskiner och kläm fel efter flera-axis fräsning, problemet med gemensamma skärning kan inte lösas genom simuleringsprogram, bara beror på erfarenheterna från programmeraren, manuell modifiering, ersättning och slutligen baseras på den faktiska produkten.

(2) de maskinbearbetade lumen är inte slät och den skarpa kanten inte kan undvikas genom upprepad skärning. Många gånger föreställa sig med hjälp av en klubba kniv en en-time bearbetning av allt den inre håligheten ytan, eftersom det inte finnsnågon lämplig mätning, vilket resulterar i en olämplig bearbetningsbana. Efter det att arbetsstycket är klar, är en montör polering förfarande sattes, och montören slipar R vinkeln vid det relativa läget hos den inre håligheten för att eliminera skarvsfräs. Eftersom arbetsstyckets material är rostfritt stål, tong bearbetning tid och ansträngning, ofta skarpa kantslipning inte på plats, klippa tråd och andra problem.

Denna bearbetning metod är inte bara ineffektiv, men beror också på manuellt arbete för att säkerställa den kritiska storleken på arbetsstycket påverkas av enskilda arbetare skillnader och känslor, vilket resulterar i instabil produktkvalitet.

3. Forskning omnya bearbetningsmetoder

through analysen är den ursprungliga behandlingssystemet inte mycket problem, problemet verkar främst i programmering, kort sagt, det finns ingen behandling strategi att avsluta alla hålrum ytan med en klubba kniv.


last året vårt programmeringsuppgraderats från Cimatron E10 till E13.0, med tillägg av rör fräsning strategier i femaxel bearbetningsmodul, såsom visas i figur 3.

Vi förhoppning att denna strategi kan användas för att uppnå den inre kaviteten av armbågen i en enda fräs på plats, för att uppnå problemet att det inte finnsnågon gemensam cutter inne i hålrummet. Först tittar vi på fyra fräslägen, två grovbearbetning lägen och två färdigbearbetning lägen i strategin. Figur 4 visar verktygsbanorna för varje läge. Enligt jämförelse bana, vi först uteslutit användningen av grovbearbetning läget eftersom behandlingskapaciteten av klubba skär är begränsad, inte lämpar sig för delar av rostfritt stål av den öppna tjock, maximal användning av sekundär öppen tjock på skärningspunkten mellan R till en liten marginal. Enligt egenskaperna hos de produkter, två typer av färdigbearbetning läge är mer lämpade för den inre håligheten hos det böjda röret. Efter behandlingen strategin bestäms, testar vi huruvida hela yta bearbetningsbanan av produkterna uppfyller kraven.

through ytterligare utforskning av fräsmoden hos böjda röret, programmeringen av böjda rör slutbearbetning är mycket enkelt och bekvämt. Och processormodulen har också två jag personligen tycker mycket användbar inställningsenhet, är en inställningarna för bearbetningsområdet, är en processvinkelgränsen.

Tidigare: Världens första 3D-utskrift CNC...

Nästa: Analys på trådfräsning av NC-f...